Controle, advies en inspecties

Je kunt bij ons terecht voor:

Schade onderzoek

In gebouwen kunnen zich allerlei ongewenste problemen voordoen. Dit kan tijdens de bouw aan het licht komen, maar vaak worden gebreken pas goed zichtbaar als de bouw enkele jaren in gebruik is. Ook kan schade veroorzaakt worden door werkzaamheden in de omgeving. Voordat men tot herstel overgaat moet eerst de oorzaak van de mankementen duidelijk vastgesteld worden om herhaling te voorkomen.

Onze taak hierin is de oorzaak zo duidelijk mogelijk vast te stellen en tevens adviseren of reparatie zinvol is. Ook de methode van reparatie maakt deel uit van ons advies. Door onze 50 jaar ervaring kunt u van ons een heldere “no-nonsense” rapportage verwachten.

Funderingsherstel

Funderingsproblematiek is een specifiek probleem binnen de bouwwereld. Er zijn alleen al in Nederland duizenden in slechte staat verkerende funderingen. Veelal gaat het om op houten palen gefundeerde gebouwen waarbij de palen in zeer slechte staat zijn. Er zijn echter ook legio “op staal” gefundeerde gebouwen die geheel of gedeeltelijk slecht gefundeerd zijn.

Wij hebben ervaring met verschillende methodieken van funderingsherstel en kennen de theoretische en technische achtergrond van de verschillende systemen. Wij kunnen voor u de technische uitwerking voor funderingsherstel verzorgen. Met onze stukken bent u daarna vrij om een deskundige uitvoerende partij te kiezen.

Lichte platte daken

Lichte platte daken zijn constructies die gevoelig zijn voor instorting door belasting van sneeuw of hemelwater. Vanuit VROM wordt sinds 2003 aandacht gevraagd voor deze problematiek. Aanleiding zijn een aantal instortingen door hemelwater en sneeuw. Link documentatie: VROM risico platte daken.

Het eigen gewicht van lichte platte daken is laag ten opzichte van de veranderlijke belasting. Mocht het niet zeker zijn dat uw huidig plat dak voldoende capaciteit heeft om instorting te voorkomen (afschot / noodafvoeren enz.) dan kunnen wij uw bestaande dak toetsen en de eventueel benodigde aanpassingen adviseren.

Ook als u extra gewicht op of aan het dak wilt aanbrengen, zoals zonnepanelen, luchtbehandelingskasten, sprinklerinstallaties enz, kunnen wij de bestaande constructie voor u doorrekenen.

Metselwerk gevels

In het recente verleden zijn er diverse calamiteiten geweest met oudere metselwerk gevels. Voorbeelden hiervan zijn het omlaag storten van hele vlakken gevelmetselwerk bij gebouwen gebouwd tussen 1945 en 1980. Aanleiding van de problemen zijn het corroderen van de spouwankers zodat uiteindelijk de hele buitengevel los staat. Het VROM vraagt sinds 2007 om aandacht voor problemen met gevels en glazen overkappingen. Link documentatie: VROM Constructieve veiligheid gevels en glazen overkappingen.

Wij hebben ervaring in het onderzoeken van de spouwconstructies en hebben inzicht in de verschillende beschikbare systemen voor herstel. Hierdoor kunnen wij een product-onafhankelijk advies aanbieden. Er wordt naar een optimale prijs-kwaliteit verhouding voor de herstelling gezocht.

Second opinion en controle

Voor verschillende gemeentes in Nederland verzorgen wij de bouwplantoetsing op constructief gebied. Het komt voor dat vanwege de omvang van een project, of twijfels bij een aannemer of opdrachtgever, een second opinion gewenst is. Door de tijdsdruk en vele betrokkenen bij bouwprojecten ontstaan er wel eens fouten. Door een second opinion worden risico’s vermeden en wordt er meer zekerheid op het gebied van de constructie ingebouwd.

Neem contact met ons op

Telefoon

040 2071810

Adres

Dorpsplein 5
5561 AV Riethoven