Op 1 juni 1970 is het bureau gestart in Bladel als eenmansbureau gestart door J.A. (Jan) de Beijer. Het kantoor was gevestigd in de ouderlijke woning. Al snel kwam de eerste medewerker in dienst. De constructieve advieswerkzaamheden voor een systeembouwbedrijf uit Someren vormden de vaste basis voor de start.

In juli 1971 volgde de overstap naar een kantoor aan huis in Riethoven. Het medewerkersbestand groeide naar 6 medewerkers. In mei 1972 deed het geautomatiseerd rekenen zijn intrede. Op een Olivetti P101 kon men ongeveer 100 stappen van een berekening programmeren. Het relatiebestand was inmiddels uitgebouwd met regionale aannemers en architecten. Ook particulieren kwamen vaak rechtstreeks met hun opdracht.

In 1976 moest om aan de opdrachten te kunnen voldoen tevens een dependance in de nabijheid worden betrokken. Hierdoor kon het bureau doorgroeien tot 10 medewerkers. Omdat het werken op 2 plaatsen niet ideaal was, werd in overleg met de gemeente uitgekeken naar een andere huisvesting.

Eind 1977 werd op het industrieterrein van Riethoven een pand betrokken. Het aantal medewerkers groeide door naar maximaal 18. In 1980 werd de ondernemingsvorm omgezet in een Besloten Vennootschap.

In november 1987 werd het tekenen met de computer geïntroduceerd op de tekenkamer en namen we afscheid van de tekentafels.

In 1991 werd door groei besloten het bestaande kantoor aan de achterzijde uit te breiden. Eind dat jaar kwam de bouw echter in een recessie terecht. Het medewerkersbestand kromp van 13 naar 7. Ook na deze recessie bloeide het bedrijf weer op.

In november 1997 werd verhuisd van het industrieterrein naar het nieuwe pand in het voormalige gemeentehuis van Riethoven waar het bureau nog steeds gevestigd is.

In 2005 trad de zoon van Jan, H.J. (Harry) de Beijer (31-07-1980) toe tot de directie en hij werd tevens aandeelhouder. In de vorm van een bedrijfsfusie en het oprichten van een nieuwe B.V. werd door Harry de Beijer een start gemaakt om het hele bedrijf over te nemen.

Eind 2009 vindt de bedrijfsoverdracht plaats en ging Jan de Beijer met pensioen. Harry de Beijer werd vanaf toen Algemeen Directeur en stond direct voor een uitdaging vanwege de financiële crisis. Vanwege mindere tijden in de bouw is een daling in het personeelsbestand noodzakelijk.

Er wordt wel geïnvesteerd in kennis en kunde door het overschakelen naar 3D modelleren m.b.v. Tekla Structures en 3D rekenen m.b.v. AxisVM.

Momenteel zijn er ongeveer 10 mensen in vaste dienst bij Adviesbureau J.A. de Beijer B.V. Sinds 2014 is de stijgende lijn weer ingezet en kijken we zeer positief naar de toekomst.